Succesul e pentru cei frumosi si inalti!

duminică

21

oct.

YouTube previzualizare imagini

 

 

Ne place sa credem ca succesul vine in functie de munca, de merite sau de noroc. Vorbim despre egalitatea sanselor, despre meritocratie si despre justitie sociala.

Ce-ar fi sa descoperim ca oamenii frumosi au parte de un tratament mai favorabil decat cei urati sau comuni din partea tuturor, inclusiv a ta, cititorule? Ce-ar fi sa descoperi ca judecata ta patineaza cand intalnesti un om inalt, ca tinzi sa-l consideri mai bun, mai destept si mai inteligent decat o varianta mai scunda cu 10-20 de centimetri?

Din pacate lucrurile chiar asa stau, dupa cum o dovedeste filmuletul anexat. Tindem sa favorizam oamenii frumosi, sa ii consideram mai destepti, mai bine intentionati, mai muncitori, mai atragatori pentru o relatie de orice fel, inclusiv una de afaceri. E o lume nedreapta pentru boccii si pentru pitici!

Efectul asta ni se aplica si noua. E bine sa intelegi ca oamenii te judeca dupa modul in care te imbraci, deci imbraca-te pentru succes!

Poarta accesorii scumpe, daca vinzi lucruri scumpe; ingrijeste-ti corpul chiar daca vinzi ingrasaminte chimice; condu o masina scumpa, pentru a fi vazut ca un om de succes (chit ca ai cumparat-o la mana a doua).

Ti-e greu sa citesti asemenea sfaturi? Mie mi-e si mai greu sa le scriu: masinile scumpe ma lasa rece, ceasurile scumpe ma plictisesc, nu port bijuterii, nu-mi place sa ma dau mare, nu imi fac manechiura la salon, nu ma vopsesc, nu mi-am dat niciodata cu gel in par etc.

Asta e lumea in care traim, dragi prieteni si astia suntem noi, homo sapiens sapiens: niste creaturi imperfecte, care judeca mai degraba folosind stereotipii decat ratiunea! Nu puteti schimba asta. Puteti doar sa invatati sa o folositi in avantajul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.